MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is één van de kernwaarden van ons bedrijf. Dit is onlosmakelijk verbonden met het nastreven van continuïteit. Ons honderdjarig bestaan hebben wij kunnen bereiken door waarde te creëren op economisch (profit), ecologisch (planet) en sociaal (people) gebied. Wij hebben oog voor duurzame bedrijfsvoering, duurzaam sociaal beleid en integriteit. Onze maatschappelijke betrokkenheid is groot.

Sociaal beleid

Ons personeelsbeleid richt zich op het aanstellen van de juiste medewerker op de juiste plaats. Profielschetsen en functioneringsgesprekken zorgen voor het monitoren van de beste match. We bieden cursussen en opleidingen aan om competenties te verbeteren en aan interesses tegemoet te komen. Ook werknemers met een arbeidsbeperking zijn welkom in ons team. Bij plaatsing worden wij professioneel ondersteund door Sociale werkbedrijven. Zo werken er een groot aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Papicolor International B.V.

SCOC

Op verzoek van menig internationale klant onderschrijven wij hun Social Code of Conduct. In deze SCOC zijn voorwaarden opgenomen die betrekking hebben op het sociale beleid van deze klant. Vanzelfsprekend kunnen wij u als afnemer geruststellen, elk verzoek hebben wij tot nu toe onderschreven.

Oxfam Novib

Via deelname aan het Ondernemers voor Ondernemers Netwerk, het grootste MVO netwerk in Nederland, zijn wij bedrijvenambassadeur van Oxfam Novib. Mede door onze financiële bijdragen bieden wij ondernemers in ontwikkelingslanden kans op een goede start. Al meer dan 300.000 Afrikaanse en Aziatische ondernemers hebben gebruik gemaakt van de microfinancieringssaanpak. Lees meer over het succes op de website van Oxfam Novib

Sponsoring

Om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen, sponsoren wij sport en cultuur in de regio. Daarnaast ondersteunen wij sociaal-maatschappelijke doelen in Nederland en daarbuiten.